Згідно з сучасними вимогами щодо закладів вищої освіти в Сумській філії ХНУВС регулярно проводиться моніторинг рівня задоволеності освітніми послугами серед здобувачів. Для підготовки якісних відомостей про самооцінювання освітньо-професійної програми Правоохоронна діяльність (поліцейські) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти гарантом програми було ініційоване опитування курсантів, яке відбулося 20 вересня 2021 року. У анонімному анкетуванні за допомогою Google - форм взяли участь 68 осіб, які навчаються на випускному курсі даної освітньої програми.

За результатами встановлено, що 91% респондентів задоволені в цілому якістю надання освітніх послуг в Сумській філії ХНУВС. На думку 85% респондентів ресурси та матеріально-технічна база навчального закладу, а саме умови проживання, харчування, навчання є сучасними і доступними. Оцінювання власних стосунків з різними учасниками освітнього процесу продемонструвало перевагу позитивного психологічного клімату, негативні оцінки відсутні. Про підтримку в освітньому процесі з боку викладачів у вигляді швидкого контакту за необхідності, детального відгуку про роботу та успішність говорять 82% курсантів.

За критеріями зручність розкладу занять, доступність навчально-методичних матеріалів, організація практик, консультацій, екзаменаційних сесій було отримано 92% позитивних оцінок.

84% вибірки вважають, що в Сумській філії ХНУВС освітній процес орієнтований на потреби здобувачів вищої освіти, відповідає реаліям майбутньої професійної діяльності, є «студентоцентрованим». Про відкритість та прозорість критеріїв оцінювання зазначають 100% респондентів, 89% вважають їх справедливими і об’єктивними.

89% курсантів погоджуються з тим, що в університеті учасники освітнього процесу дотримуються академічної доброчесності. Серед фактів порушення цього принципу вказують на «успішне» списування на контрольних роботах (7%), 8% свідчить про необ’єктивне оцінювання без подачі апеляції. Курсанти знають про власні можливості і офіційні процедури оскарження оцінювання в університеті (89%).

Таким чином, Сумська філія ХНУВС надає якісні освітні послуги, які відповідають сучасним вимогам.