30 вересня, у світлий день Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, Україна святкує державне свято – Всеукраїнський день бібліотек.

Сучасні бібліотеки – справжні центри інтелектуального та духовного життя, одні з самих затребуваних установ культури. Здійснюючи свою просвітницьку місію, вони здатні зіграти найважливішу роль в розвитку освіти, науки і культури, завжди залишаючись гарантом цивілізованості суспільства.

Незважаючи на бурхливий розвиток інформаційних технологій, людство, на щастя, і досі не може уявити життя без книги, яка допомагає перетворювати людину в Особистість, виховуючи в ній прекрасні духовні якості. Бібліотека – це своєрідна пам'ять людства, у якій зберігаються знання, накопичені протягом багатьох віків різними народами.

Бібліотека... Древня і вічно юна оселя людського розуму. Ряди книжкових полиць містять у собі допитливий науковий пошук, насолодження прекрасним, отримання знань, розвагу і так до нескінченності. Все життя Всесвіту зосереджене у цьому магічному кристалі, що називається Бібліотекою..

Бібліотека – море книг
Бібліотека – храм науки...
Переступайте наш поріг,
Беріть скарби нетлінні в руки
Вони – це згусток давнини,
Вони – це всіх епох розмова,
Вони прийшли із давнини
Як наша виспівана мова.

У цей день сердечно вітаємо наших колег з нагоди свята і бажаємо здоров’я, щастя, творчих успіхів, родинного добробуту, вірних друзів та однодумців і повні зали вдячних і ввічливих читачів!