Роль практичної профорієнтації в Сумській філії набуває особливої актуальності та значущості на початку навчального року, бо саме професійна орієнтація учнів сьогодні займає провідну роль у виборі їх майбутньої професії, а це найважливіший крок у житті кожного випускника. Щороку Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ готує пізнавальні профорієнтаційні проєкти для старшокласників. Цього навчального року профорієнтаційну платфому у Сумських загальноосвітніх школах І-ІІІ ст №№ 26 та 29 відкрили студенти Дмитро Чернобров, Юлія Ніштенко, Тетяна Пташок та Ігор Стасюк під наставництвом завідувача кафедри гуманітарних дисциплін Василенко Валентини Анатоліївни.

Представники Сумської філії ХНУВС показали презентаційний фільм, надали детальну інформацію про спеціальності, за якими здійснюється підготовка курсантів і студентів, про особливості навчання у закладах вищої освіти МВС України зі специфічними умовами навчання, про строки та особливості проведення вступної кампанії у 2022 році.

Студенти дали поради майбутнім абітурієнтам щодо складання ЗНО, поділилися інформацією про особливості освітнього процесу та про різні заходи за межами університету, розповіли про цікаве та насичене життя в гуртожитку, а також відповіли на запитання, які цікавили учнів.