З метою знайомства та підвищення обізнаності іногородніх студентів першого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було організовано екскурсію «Архітектурна спадщина міста Суми» за участю Агенції промоції «Суми» Сумської міської ради.

Екскурсоводом виступив Володимир Луговий, який познайомив студентів зі старим кварталом міста, вулицею Троїцькою, яка була розбудована наприкінці ХІХ ст. «Кожна будівля «старого мєста» тримає у своїх стінах легенди та цікаві факти про своє існування. Вони формують зовнішній образ Сум», - розпочав свою розповідь Володимир. Саме тут у ті часи будувала свої садиби знать та інтелігенція. Саме ця частина міста зберегла неймовірну кількість пам’яток архітектури і ховає у собі непересічні історії непересічних людей».

Під час екскурсії студенти дізналися багато цікавих історій: про те, у володіннях якого сумського магната спробували вперше тістечко «Наполеон», годинник якої будівлі є своєрідним братом-близнюком відомого «Біг-Бена».

«Місто Суми багате архітектурними пам’ятками, захоплюючими історіями з часів козацтва та сучасними спорудами. Студентам, які навчаються у закладі вищої освіти з різних куточків Сумщини та України, варто знати таємниці, історію та унікальні риси Сум», - стверджує провідний фахівець ВКЗ Ганна Мітітєл.

Студенти зробили цікаві світлини біля історичних пам’яток і поділилися враженнями від пізнавальної екскурсії.