«Студент – це факел, який потрібно запалити».
Л. Ландау, видатний науковець

1 вересня в урочистій атмосфері відбулося святкування Дня Знань у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ, яка гостинно відчинила двері Храму науки для нового покоління першокурсників.

Цього святкового дня розділити радість зі студентами та курсантами 1-го курсу прийшли їхні батьки та рідні, які із захопленням та хвилюванням спостерігали за своїми дітьми.

За традицією урочистості розпочалися із виконання Державного Гімну України та вшанування хвилиною мовчання патріотизму, мужності, вірності та героїзму тих, хто поклав своє життя за єдність та незалежність України.

На початку заходу директор Сумської філії ХНУВС, заслужений юрист України, доктор юридичних наук, професор Сергій Лукаш зачитав привітальну листівку, яка надійшла на адресу всього колективу від імені Міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського з нагоди початку нового навчального року та Дня Знань.

«Найціннішим надбанням народу є освіта та знання, які визначають його потенціал та розвиток на десятиліття вперед, - звернувся до першокурсинків директор філії Сергій Лукаш. - Тож, навчайтеся, набирайтеся досвіду, опановуйте обрану вами професію, яка по-справжньому стане улюбленою справою всього вашого життя, запорукою майбутніх цікавих проєктів, яка дозволить відчути вашу значущість у суспільстві та знадобиться Вам на терені служіння Україні».

Під час урочистостей Сергій Станіславович вручив відомчу відзнаку – нагрудний знак «За відзнаку в службі» капітану поліції Мінченко Олександру Вікторовичу, директору Сумського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» Сумської філії ХНУВС.

Привітати колектив викладачів та здобувачів зі святковою подією прийшли поважні гості – заступник начальника ГУНП в Сумській області, полковник поліції Сергій Зюбаненко та начальник управління кадрового забезпечення ГУНП в Сумській області, полковник поліції Ігор Поладич. Вони зазначили, що Сумська філія ХНУВС - це заклад вищої освіти, орієнтований на надання високого рівня професійних знань у галузі права та правоохоронної діяльності на Сумщині.

На успіхи у навчанні благословловив протоієрей Андрій Храму святих Новомучеників та Слобожанських сповідників.

Директор філії разом із гостями вручили першокурсникам символічні атрибути «Ключ до Знань» та «Залікову книжку».

На урочистостях було представлено студентсько-курсантське самоврядування, яке виконало Гімн студентства «Гаудеамус». Першокурсників привітала голова Студентсько-курсантського парламенту, студентка 4 курсу Марина Гайдар, і побажала їм натхнення в навчанні.

Від імені першокурсників з привітальними промовами виступили курсант 1-го курсу Вадим Омельченко та студентка 1 курсу Анна Васіл’єва.

Святковий настрій подарували творча студентсько-курсантська молодь та учасники художньої самодіяльності: вокальний ансамбль «Дивоцвіт» (керівник Лілія Ревіна), солісти студії сучасної пісні Тетяна Бикова та Річард Петренко (керівник завідувач клубу Андрій Лебеденко), хореографічний колектив курсанток «Шарм», флешмоб підготували студенти 1 курсу за підтримки студентки 3 курсу Ельвіри Спориш.

На завершення заходу курсанти пройшли святковим маршем та зробили цікаві фото світлини.