1 вересня у День Знань для студентів та курсантів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ викладачами проведено лекцію на тему «Україна – єдина країна».

Наша країна пройшла сходами еволюції, від хиткої та слабкої території до величної та незалежної держави. Держави, на яку часто посягала рука ворога, адже наша країна, наша земля наділена неоціненними скарбами та багатствами родючих земель, повноводних рік та працьовитим народом. Але, незважаючи на багатовікові посягання, Україна залишилася неподільною! Хоча це й коштувало їй життів тисяч наших земляків. Українська земля наскрізь просякнута кров’ю героїв. Їхня відвага та відданість рідній землі, подарували нам вільне та незалежне сьогодення. Ми не маємо права знехтувати цим подарунком. Наш обов’язок - боронити рідну землю! Незважаючи на скрутну ситуацію, у якій перебуває наша країна.

Україна має шанс перетворитися на дійсно сильну державу. Для цього в неї є усі підстави, а головне - бажання народу продовжувати будувати економічно потужну, політично згуртовану, вільну та дійсно демократичну, правову, соціальну, як це записано у Конституції, країну.