"Аббація і Адріатичне море чудові, але Лука і Псел краще",
«Вся душа моя на Луке»
А.Чехов

Стало доброю традицією під час табірного збору у рамках вихідного дня організовувати для курсантів першого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх екскурсію до Меморіального Будинку-музею Антона Чехова, який знаходиться на живописній околиці Сум – Луці.

Курсанти разом зі своїми командирами Педосенко Єгором та Павлік Олександром, переступивши поріг будинку, з першої хвилини відчули атмосферу епохи минулого століття та гостинність привітної співробітниці музею пані Дар’ї, яка протягом години вела цікаву краєзнавчу екскурсію.

Курсанти дізналися про історію перебування відомого драматурга, письменника Антона Чехова в Сумах, де він жив із родиною в садибі поміщиків Линтварьових улітку 1888 - 1889 рр. та про його зв’язки з Україною.

«Екскурсія була проведена відповідно до плану табірного збору та з метою художньо-естетичного виховання курсантської молоді, яке відіграє важливу роль в освітньому процесі та сприяє всебічно гармонійному розвитку особистості», - наголошує провідний фахівець відділення кадрового забезпечення, організаторка екскурсії Ганна Мітітєл. Саме через прекрасне, людина духовно збагачує свій світогляд, а такі екскурсії дають можливість більше дізнатися про відомих людей, з якими пов’язана історія міста, де будуть навчатися майбутні правоохоронці.

Екскурсія була цікавою і змістовною, про це свідчать фотосвітлини, які залюбки зробили курсанти.