Сьомий рік поспіль триває війна на Сході України, яка забрала тисячі життів і ще більше людських доль зруйнувала. Пам’ятати усіх, кого ворожі обстріли навіки вирвали з обіймів рідних, – обов’язок кожного українця.

28 серпня під час табірного збору для курсантів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було організовано та проведено зустріч із учасником АТО, учасником бойових дій Сергієм Кознієнко, який нагороджений державною нагородою – медаллю «За військову службу в Україні». Сергій Сергійович віддав служінню народові України більше 10 років. Займав різні посади: від міліціонера роти з охорони до командира відділення оперативного взводу роти міліції громадської безпеки особливого призначення, підпорядкованої Управлінню Міністерства внутрішніх справ України в Сумській області.

Сергій Сергійович поділився своїми спогадами про трагічний день – 11 липня 2014 року на території м. Сіверськ Донецької області. «Під час руху колони на виконання бойових завдань, службовий автомобіль зведеного загону працівників Управління Міністерства внутрішніх справ в Сумській області наїхав на замаскований вибуховий пристрій, унаслідок чого стався вибух. Я разом зі своїми товаришами по службі – постраждали, а Олександр Ткаченко – загинув».

Після зворушливої промови, курсанти вшанували хвилиною мовчання патріотизм, мужність, вірність та героїзм усіх тих, хто поклав своє життя за єдність та незалежність України.

Під час патріотичного заходу, який пройшов під гаслом «Пам'ять про героїв безсмертна», курсанти переглянули документальний фільм про майора міліції (посмертно) Олександра Ткаченка. Олександр Григорович нагороджений відповідно до Указу Президента «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України» орденом «За мужність» I ступеня (посмертно), рішенням Сумської міської ради присвоєне звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно) та рішенням Сіверської міської ради від присвоєне звання «Почесний громадянин міста Сіверськ» (посмертно).