28 серпня в Україні відбувся патріотичний забіг із легкої атлетики в пам'ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Цього року захід стартував і в Сумах.

Кожен учасник мав пробігти дистанцію у 3 кілометри із закріпленим на футболці іменем воїна, який віддав життя в боротьбі за територіальну цілісність.

Заходи розпочалися із вшанування пам’яті загиблих захисників України хвилиною мовчання.

У забігу взяли участь близько 300 учасників із Сумщини. Курсант 2-го курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ рядовий поліції Роман Таганський пройшов дистанцію за Олександра Ткаченка, майора міліції, який 11 липня 2014 року загинув на Сході при виконанні службових обов’язків, у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

«Для мене цей забіг – не просто спортивні змагання, - каже Роман Таганський, курсант 2-го курсу Сумської філії ХНУВС. – Таким чином я хочу вшанувати пам'ять загиблого правоохоронця Олександра Ткаченка. І показати, що ми, підростаюче покоління, цінуємо його подвиг заради нашого майбутнього».

За підрахунками суддів Роман виборов 4 місце.