25 серпня 2021 року до Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ із різних куточків Сумщини та України з’їхалися курсанти-першокурсники. Для кожного, хто обрав професію поліцейського, навчання розпочинається з табірного збору. Вишкіл для курсантів триватиме майже три тижні.

Метою табірного збору є проведення заходів із адаптації курсантів до освітньої діяльності у ЗВО зі специфічними умовами навчання. Табірний збір повинен сприяти підвищенню мотивації до опановування знаннями та навичками для майбутньої професії правоохоронця.

У першу чергу було проведено медичний огляд курсантів, зустріч керівництва з батьками, поселення курсантів у будиночки, ознайомлення з розпорядком дня.

Під час табірного збору курсанти ознайомляться з нормативними документами, які регламентують діяльність Національної поліції. З першокурсниками проводитимуться заходи патріотичного й культурно-виховного характеру.

«Шкільне життя вже позаду, а попереду нові звершення й нові цілі, - говорить директор Сумської філії ХНУВС Сергій ЛУКАШ. – Під час табірного збору ми повинні сформувати у курсантів-першокурсників професійні, світоглядні і громадянські якості, морально-етичні цінності, відданість службі. Також забезпечити психологічну стійкість та готовність виконувати службові завдання. Для майбутніх правоохоронців — це новий етап в житті».

Ми щиро вітаємо наших курсантів-першокурсників із новим етапом у їхньому житті – початком служби у лавах Національної поліції України та бажаємо їм успіхів і наполегливості у навчанні!