28 червня 1996 року Верховна Рада України ухвалила Конституцію України. Це стало важливою віхою українського державотворення. Конституцiя становить ядро нацiональної правової системи. Вона фiксує головні юридичні та полiтичні аспекти відносин між державою та суспільством: від забезпечення прав i свобод людини до подальшого розвитку держави. У цьому полягає соцiальна цiннiсть Основного закону.

З нагоди цієї дати в бібліотеці підготовлено виставку-роздум «Конституція – основний закон для влади і громади», де представлено Основний Закон, науково-практичні коментарі, підручники, посібники з конституційного права, історії конституційного процесу, збірники законодавства та збірники наукових праць. Відвідувачі виставки зможуть дізнатися більше про проблеми конституціоналізму, Конституції України, конституційні реформи, про непростий шлях незалежної України від молодої демократії до соціально-правових стандартів та цінностей об’єднаної Європи.

Оберігаймо і шануймо свої національні надбання, свої закони, і пам’ятаймо, що Міжнародне співтовариство схвалило Конституцію України, назвавши її однією з найдемократичніших у світі.