Щорічно 26 червня, починаючи з 1987 року, за рішенням Генеральної Асамблеї ООН у всьому світі відзначається Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом.

Наркоманія залишається важливою соціальною і медичною проблемою, оскільки наслідки цього явища мають згубний вплив на все суспільство. Основна мета профілактики наркоманії є формування у населення активної життєвої позиції щодо наркозалежності та створення міжнародного суспільства, вільного від зловживання наркотиками.

Робота бібліотеки сприяє інформуванню громадян про серйозну проблему нашого часу - проблему наркоманії. Тільки завдяки спільним зусиллям можна досягти позитивних результатів у вирішенні глобальної проблеми сучасності – наркоманії. З нагоди цієї дати в читальній залі організовано виставку-полеміку «Наркоманія – залежність чи звичка». Користувачі зможуть почерпнути свої знання з представлених матеріалів.

Сьогодні світ закликає всіх свідомих громадян, всіх громадських, політичних і державних діячів об'єднати свої зусилля для захисту національного багатства країни – нашої молоді від впливу наркотиків.

Будьте здорові! Бережіть своє здоров’я!