Можна у світі чимало зробити:
Зиму на літо перетворити.
Можна моря й океани здолати,
Гору найвищу штурмом узяти.
Можна пройти крізь пустелі і хащі,
Тільки без мами не можна нізащо,
Бо найдорожче стоїть за словами —
В світі усе починається з МАМИ!

Травень – місяць, багатий на свята, найпишніша та найпрекрасніша пора весни. І одне з травневих свят в Україні називається просто, але стосується кожного з нас. Кожної людини, яка живе та ходить по землі. День Матері відзначається в нашій країні у другу неділю травня.

Минають роки, десятиліття, змінюються устрої, а на землі споконвіку є мати. Вічна і свята, грішна і праведна, як і ця свята земля, на якій ми живемо. День за днем, рік за роком матері віддають нам свою ласку, мудрість, добро, вчать чесності, гідності, любити свою землю, свій рідний край, поважати усіх, молитвами звертатися до Бога, незважаючи на ніякі прикрості та негаразди, завжди бути людиною.

З нагоди цього свята в бібліотеці оформлена виставка –фото «Мамо, моя рідна і єдина, ластівко добра і теплоти»

День матері це ще один привід просто зателефонувати мамі, подарувати букет квітів, поцілувати та міцно обійняти.

Говоріть своїм матерям слова любові, дякуйте за все, що вони для вас роблять, та в шаленому ритмі життя не забувайте про тих, хто вам його подарував . І скільки б нам не було років- 5 чи 50 – нам завжди потрібна мама, її ласка, погляд. І чим більше любові до мами, тим яснішим і радіснішим стає її життя.

У день вшанування матерів зупиніть на мить шалений ритм життя і замисліться: чи не забули про свою найдорожчу у світі людину. У цей день від усієї душі вітаємо дорогих мам зі святом! Для вас, рідні й любі матусі, найкращі квіти, найщиріші побажання, найніжніші поцілунки!