Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути їх увагу до екологічних проблем. І, водночас, цей день - нагадування про екологічні катастрофи, що сталися та можливість для кожного замислитися над тим, що він може зробити для розв’язання цих проблем.

Земля – це величезний дар, ресурси якого буде неможливо використовувати вічно. Ми не зможемо врятувати планету згадуючи про неї лише один день на рік – цього явно недостатньо, саме тому слід піклуватися про оточуюче нас середовище протягом всього року.

Бібліотека також долучилась до святкування Дня Землі. Нами створено виставку – діалог «Чи є майбутнє у планети Земля?» як нагадування про неперевершену красу нашої планети, яку ми маємо зберегти. На виставці представлена література за однією з найактуальніших проблем сучасності - забруднення та погіршення стану навколишнього середовища, охорони природи, раціонального природокористування, а також озеленення наших міст і ландшафтної архітектури.

Ми живемо на планеті Земля, і не випадково її головне багатство співзвучно з назвою. Земля - наш дім, земля - наша годувальниця.

Пам’ятайте, що Земля – це неоціненний дар, подарований нам природою, це – наш спільний дім, тож берегти її – наш священний обов’язок!