Звучиш, - і прагну висоти!
Напруга в м'язах забриніла.
Віват, ПОЕЗІЯ! Це ж ти –
Троянда й Меч - Краса і сила.
В. Мирний

Навесні є гарне свято – Всесвітній день поезії. Весна — це свято для всіх поетів. Це пора, коли все оживає і серце наповнюється теплом весняного повітря, коли сонце починає свій переможний шлях по небосхилу і хочеться жити, любити, кохати і писати вірші…

Поезія – чарівна скрипка у чудовому оркестрі літератури. Поезія – це сум, чарівність, музика, дотик до душі, струни якої ще довго будуть бриніти. І чим частіше – тим краще.

Поезія об’єднує країни, народи, культури і допомагає людям зрозуміти один одного. Протягом століть думки і почуття, зодягнені в поетичну форму, проникають в серця людей, нагадуючи, що ми все одна велика сім’я і що ми, такі різні, насправді дуже схожі один на одного…

Справжня поезія — безсмертна. Кажуть, що поезія — це голос істини, голос правди . Той, хто чує його, здатний піднятися на вершини духу, згуртувати націю, об’єднати людство.

Поезія лікує, надихає, розчулює, смішить. Вона не вимагає від вас багато уваги й часу – але якщо ви все ж знайдете для неї трохи місця у своєму житті – вона вам неодмінно віддячить. Всесвітній день поезії – гарна нагода попіклуватися про свою книжкову полицю й поповнити її поезією.

Напередодні цього свята в бібліотеці філії діє віршований зорепад « ХАЙ ПОЕЗІЯ ЛУНАЄ».

Мета цієї виставки привернути увагу до творчої спадщини українських та зарубіжних поетів-класиків, сучасних авторів, утвердити позитивний імідж поезії як мистецтва, відкритого людям.

Україна багата майстрами високої поезії. На весь світ і різними мовами прозвучали пророчі слова Т.Шевченка, сильна жіноча поезія Л.Українки. могутнє слово І.Франка, а також поетів кінця 20 ст. та поетів – сучасників. Серед них найяскравіша, незбагненна і неповторна в своїй геніальності Л.Костенко.

Поезія збагачує наш внутрішній світ. І буде правильним згадувати про неї не тільки 21 березня, оскільки вірші спонукають мрії втілювати в реальність, фарбуючи життя в насичений колір.

Величезна скарбниця високого українського поетичного слова поповнюється щодня, щогодини, земля наша багата талантами.

Тож запрошуємо всіх бажаючих переглянути нашу виставку і поринути у чарівний світ Поезії.