Ні! я жива! Я буду вічно жити!
Я в серці маю те, що не вмирає...

Леся Українка

25 лютого 2021 року на державному рівні буде відзначатись 150-річчя від дня народження Лесі Українки – видатної української поетеси, перекладачки, культурної діячки, яка входить до переліку найвідоміших жінок України. Завдяки щирій відданості рідній країні, її ім'я стало одним із символів української держави. 150-річний ювілей Лесі Українки внесено до Календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО на 2020-2021 роки.

Вона - найславніша українська поетеса, послідовний та енергійний борець за утворення українського народу, за його консолідацію в політичну націю. Вся сукупність її творів – це образ ідеальної землі, земного раю, що зветься «Україною.

Леся Українка – письменниця широкого творчого діапазону. За своє коротке життя залишила нащадкам великий літературний доробок – полум'яну поезію, філософську драматургію, талановиту прозу, оригінальні публіцистичні та критичні статті, переклади

До 150-річчя від дня народження Лесі Українки бібліотека філії презентує виставку –вшанування «Леся Українка – людина, народжена Україною»

Користувачі бібліотеки мають можливість познайомитися з життєвим шляхом поетеси, звернутися до її ліричних віршів, поем, драматичних творів. Тут ви знайдете не тільки твори Лесі Українки, але й багато цікавих фото та архівних матеріалів у різних виданнях. Мета виставки, аби кожен користувач мав змогу прочитати, зрозуміти, наблизитись до творчості видатної української письменниці. А творчий набуток Лесі Українки в усьому невичерпний і недосяжний.