Наша українська мова – це золота скарбниця душі народної, з якої ми виростаємо, якою живемо й завдяки якій маємо величне право й високу гордість іменуватися народом України.

Для кожної людини її мова – найкраща. Але в українській мові є щось насправді чарівне, щось співуче, ніжне, лагідне. Вона може бути сумною чи веселою, але водночас щирою, відкритою, красивою

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.

За рідну мову віддав життя Василь Стус, в Росії на Соловках, українські в’язні розмовляли між собою рідною мовою дуже потиху, щоб не дістатись до рук тюремних садистів.

За право писати і розмовляти українською мовою вдома, в Україні заплатив засланням великий Тарас.

Напередодні міжнародного Дня рідної мови бібліотека філії організувала інформаційний бібліовітраж « Рідна мова й Україна – найдорожче, що в нас є»

На книжковій виставці представлена література з історії української мови, історії культури спілкування, крилаті вислови про рідну мову тощо, твори класиків та сучасних авторів української мови, розмаїття мовознавчих словників, довідників.

Читачі зможуть познайомитися з книгами українських поетів, письменників та кращими зразками вітчизняної літератури.