Щороку у листопаді Україна відзначає День української писемності та мови. Це свято було встановлено відповідно до Указу Президента України від 06 листопада 1997 р. № 1241/97, але відмічається 09 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Летописця.

На честь свята у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулися мовні змагання. Відкриваючи мовно-літературний марафон, із вітальним словом до присутніх звернулася професор кафедри гуманітарних дисциплін Валентина Василенко.

До урочистої події долучилися студенти та курсанти Сумської філії, аби підтвердити любов до рідного слова, продемонструвати знання з української мови та вибороти право на участь в ІІ (обласному) етапі Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка та ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Організатори та координатори конкурсу кафедра гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС презентували цікаву книжкову виставку, присвячену українській писемності та тернистому шляху розвитку української мови.

Мовний марафон об’єднав усіх залюблених в українську мову, істинних шанувальників і знавців рідного слова, для кого мова є не просто засобом спілкування, а «найбiльшим i найдорожчим добром», невичерпною, багатою, «живою схованкою людського духу, його багатою скарбницею».
Тож побажаємо конкурсантам вагомих яскравих перемог!