В умовах запровадження правового режиму воєнного стану важливо знати і розуміти основні положення відповідного Закону України, особливості поведінки населення в цей період, які права і обов’язки громадян можуть зазнати змін.

18 листопада 2019 року за ініціативи завідувача кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Олени Анатоліївни Лук’янихіної в рамках дисципліни «Охорона праці в галузі та цивільний захист», що викладає Петровська Світлана Анатоліївна, перед студентами першого курсу другого(магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 262 «Правоохоронна діяльність» і викладачами виступив Чвалун Сергій Володимирович – спеціаліст вищої категорії, старший викладач навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Сумської області, керівник консультаційного пункту навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях НМЦ ЦЗ та БЖД Сумської області.

Він провів тренінг на тему: «Правила поведінки населення під час запровадження режиму воєнного стану та введення військових підрозділів до населеного пункту». Студентам було доведено інформацію про особливості режиму воєнного стану, функції органів управління на територіях, де він запроваджений, права і обов’язки громадян тощо. З точки зору практичного використання присутнім було корисно дізнатися, що робити, коли у населеному пункті ведеться стрільба або відбуваються бойові дії.

Наочність сприйняття аудиторією викладеного матеріалу забезпечили авторські слайди.