Відбулося друге засідання студентського наукового гуртка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації».

Із вступним словом до студентів-гуртківців звернулась керівник гуртка Світлана Анатоліївна Петровська.

Відповідно до плану засідань гуртка завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін Олена Анатоліївна Лук’янихіна провела бесіду на тему: «Підготовка наукової доповіді: принципи, ресурси, методи пошуку інформації». Доповідач розповіла студентам про основні підходи до підготовки наукової доповіді, зокрема наголосила на необхідності дотримання доброчесної поведінки здобувача вищої освіти як у рамках освітнього процесу, так і наукової діяльності. Також Олена Анатоліївна ознайомила присутніх із основними науковими ресурсами та методами пошуку інформації для підготовки наукового повідомлення.

Тема доповіді виявилася корисною, а підготовлені доповідачем слайди забезпечили наочність сприйняття інформації, зокрема при пошуку наукових видань на офіційному сайті Національної наукової бібліотеки України ім. В.І.Вернадського, нормативних та законодавчих актів на сайті Верховної Ради України. Студенти із цікавістю вислухали інформацію і задавали питання щодо питань, які їх зацікавили.