10 жовтня 2024 року, з метою забезпечення практико-орієнтованої підготовки і розширення інформаційного поля здобувачів про можливість неформальної освіти, курсантів групи СФ-24-1Пр та СФ-24-1Пд спеціальності Право та Правоохоронна діяльність в рамках вивчення дисципліни «Інформаційні та комунікаційні технології» було ознайомлено з курсом КіберБаза. Заняття проведене т.в.о. завідувача кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, кандидатом економічних наук, доценткою Світланою Виганяйло.

Матеріали он-лайн курсу з основ кібергігієни для студентів і курсантів закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання, що належать до сфери управління МВС, розроблено програмою підтримки ОБСЄ для України в рамках впровадження спільного проекту ОБСЄ та МВС «Посилення спроможностей національних партнерів для зміцнення кіберстійкості».

Під час заняття обговорили питання базових знань з кібербезпеки, безпечне користування електронною поштою та мобільними телефонами, убезпечення від маніпуляцій в Інтернеті, шкідливе програмне забезпечення, соціальну інженерію, безпеку в соціальних мережах, безпеку браузерів, захист персональних даних, реагування на інциденти інформаційної безпеки, та особисту безпека в Інтернеті, в т.ч. гендерні аспекти кібергігієни.

Здобувачам було представлено проєкт КіберБаза, основною місією якого є об’єднання зусиль громадян, приватного та державного секторів у протидії дезінформації та незаконному контенту в інформаційному просторі.

Такі курси дають можливість як викладачам, так і курсантам долучатись до нових цікавих і надзвичайно дієвих проектів, брати в них участь, тримати активну громадську позицію.