Напередодні професійного свята правників та служителів закону – Дня юриста України – завідувачкою кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Валентиною Василенко та інспекторкою-кінологинею групи кінологічного забезпечення діяльності територіальних підрозділів кінологічного центру ГУНП в Сумській області старшою лейтенанткою поліції Анастасією Паніотовою для здобувачів вищої освіти 1 курсу спеціальності Правоохоронна діяльність у межах навчальної дисципліни «Українська мова професійного спрямування» проведено практикоспрямоване заняття на тему «Комунікативна досконалість мови майбутнього правоохоронця – крок до професії».

Анастасія розкрила перед студентами тонкощі юридичної комунікації, прикладами якої стали – особливості спілкування з різними категоріями громадян. Студенти обговорювали такі етичні дилеми, як збереження конфіденційності, уникнення дискримінації та забезпечення рівних прав усіх учасників процесу.

Активна дискусія та живий інтерактив зробили заняття не лише пізнавальним, але й захопливим. Захід став кроком до формування необхідних комунікативних навичок, які є надважливими для успішної роботи в правоохоронних органах, бо досконалість у спілкуванні допомагає не лише у професійній діяльності, а й у формуванні довіри між правоохоронцями та громадою.