З початком нового навчального року студенти Сумської філії активно включились у наукові дослідження. Так, на черговому засіданні наукового гуртка «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації» студенти та викладачі кафедри соціально-економічних дисциплін занурилися в захопливий світ світового страхування.

Головною темою зустрічі стало поєднання традиційних підходів до страхування з інноваційними рішеннями, які диктує сучасний світ. Доповідь на цю актуальну тему представила студентка 3 курсу спеціальності «Право» Вікторія МОЗГОВА під науковим керівництвом доцента, кандидата економічних наук Світлани ВИГАНЯЙЛО. Вікторія Мозгова проаналізувала сучасні тенденції розвитку страхового ринку, зокрема, інтеграцію традиційних та інноваційних підходів. Її доповідь викликала великий інтерес у присутніх, які відзначили актуальність теми та глибину проведеного дослідження. Дослідження викликало жваву дискусію серед присутніх, під час якої студенти та викладачі обмінялися думками щодо перспектив розвитку страхового ринку в Україні та світі, а також перспектив та особливостей електронного страхування. Також вказані наукові доробки були апробовані на міжнародній науковій конференції «ECONOMICS, FINANCE, ACCOUNTING AND LAW IN THE CONTEXT OF GLOBALIZATION» (September 10, 2024 Aarhus, Denmark).

Засідання гуртка стало черговим підтвердженням того, що молоді науковці активно цікавляться актуальними проблемами економіки та прагнуть знайти ефективні шляхи їх вирішення.