Професор кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Юлія Самойлова успішно пройшла навчання на платформі онлайн-освіти EdEra за курсом підвищення кваліфікації, розробленим ЮНЕСКО у співпраці із студією онлайн-освіти EdEra та Інститутом освіти для миру та сталого розвитку ім. Махатми Ганді ЮНЕСКО (MGIEP) за підтримки Міністерства освіти і науки України й гранту Google.org.

Даний курс був спрямований не лише на освоєння теорії щодо цифрової педагогіки, але й містив різноманітні практичні завдання та інтерактивні вправи як впровадити нові методики у цифровому освітньому середовищі. Отриманий досвід, безперечно, стане корисним для покращення якості онлайн-викладання навчальних дисциплін здобувачам освіти.

До того ж, підвищуючи свою цифрову грамотність, викладач не тільки покращує якість навчання, але й підвищує свою професійну конкурентоспроможність.

Після успішного вивчення курсу та виконання підсумкових тестів був отриманий сертифікат про успішне проходження курсу підвищення кваліфікації обсягом 30 год / 1 кредит ЄКТС.