Доцентка кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Наталія Зленко протягом кількох днів пройшла навчання у межах вебсемінару «Штучний інтелект і медіаграмотність: інструменти та рекомендації» від Академії української преси за підтримки «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу», що є важливим інформативним контентом під час воєнної агресії проти України з боку росії.
 
За програмою вебсемінару відбулись онлайн-зустрічі: Основи LLM/ШІ індустрії - виклики, перспективи та що потрібно знати про технічні обмеження. Платформи штучного інтелекту для освітян та умови використання. Оцінка ефективності та результативності для використання в освіті. Штучний інтелект та дезінформація. Інструменти штучного інтелекту для освіти: огляд та рекомендації. Етика у роботі з інструментами-ШІ. Кодекси, правила, домовленості шкіл, університетів, корпорацій та медіа.
 
Тренери курсу: Валерій Іванов, президент Академії української преси, доктор філологічних наук, професор Максим Запорожченко, менеджер медіаосвітніх програм АУП, завідувач центру цифрової освіти та медіакультури Миколаївського ОІППО, Андрій Юричко, медіатренер, журналіст, кандидат філологічних наук, викладач КНУ ім. Тараса Шевченка.
 
Наталія Зленко долучилася до обговорення питання важливості медіаграмотності в епоху стрімкого розвитку штучного інтелекту, а також обмінялася досвідом щодо використання інноваційних підходів та інструментів для забезпечення інформаційної безпеки і боротьби з дезінформацією.
 
За результатами заходу представниця Сумської філії ХНУВС отримала сертифікат підвищення кваліфікації обсягом 0,3 кредита ЄКТС (9 годин).