Здобувачка другого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Марія Івах з 29 червня по 7 липня 2024 року взяла участь у Літній школі «Inspiration and manipulation of public opinion as algorithms for gaining and maintaining political power in Europe», організованій Університетом імені Адама Міцкевича (м. Познань, Республіка Польща).

Протягом тижня разом з представниками інших закладів вищої освіти України Марія прослухала курс лекцій та взяла участь у тренінгах з питань філософії, ораторського мистецтва, всебічного впливу інформації на людський розум, проблематичності соціальних мереж, розпізнавання фейків та інших аспектів впливу інформації на людину та суспільство і вміння працювати з нею. Зокрема учасники літньої школи прослухали лекції професора Університету імені Адама Міцкевича в Познані Криштофп Новак-Посадзи «Types of information presentation, the culture of receiving information from the speaker and the audience», «The authority of the speaker. Competence and confidence in teaching information», Анджея Новака «The activity of developing the culture of fakeness of social networks», «Manipulation of provocative headlines, information war» та інші. Також для учасників літньої школи провели екскурсію визначними місцями міста Познань.

Участь у подібних заходах дозволила здобувачам ознайомитися з особливостями освітнього процесу в Польщі та отримати цінну інформацію з питань маніпулювання громадською думкою через засоби масової інформації та соціальні мережі та протидії фейкам.