Представники кафедри юридичних дисциплін професор Олексій Шуміло та викладач Марина Гайдар успішно завершили курс навчання, яке було організовано ГО «Інкубатор демократичних ініціатив». Ця установа у партнерстві з Вищою школою адвокатури НААУ організувала вебінар «Особливості правової роботи з неповнолітніми, які пережили насильство в інтернеті».

Під час заходу обговорили наступні питання: 1. Зміни у законодавстві та законодавчі ініціативи щодо посилення відповідальності за насильство відносно дитини. 2. Сучасні прояви онлайн-цькування, проблеми кваліфікації правопорушень та доказування. 3. Етичні аспекти і потреба в спеціалізації фахівців(-чинь) у справах про насильство за участі дитини. 4. Юридична відповідальність у справах про насильство за участі неповнолітніх у сім’ї, освіті, осередках дозвілля. 5. Дефекти документування та процесуальні рішення, що впливають на ефективність судового захисту в справах про насильство дитини в кіберпросторі.

Спікеркою виступала Лариса Гретченко, адвокатка, експертка з антибулінгу, Голова Комітету НААУ з питань сімейного права, лекторка Вищої школи адвокатури НААУ. Модератором заходу був Назарій Боярський, член Правління ГО «Інкубатор демократичних ініціатив», член тренерського пулу Департаменту у справах молоді Ради Європи, незалежний експерт Мережі з громадянської освіти у Східній Європі (EENCE).

Після завершення вебінару учасники отримали сертифікати.

Здобуті викладачами знання будуть впроваджені в роботу юридичної клініки Сумської філії ХНУВС, а також при викладанні навчальних дисциплін, що значно покращить якість правової допомоги та викладання матеріалу для студентів.