З 30 березня по 22 травня 2024 року завідувачка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС, кандидатка економічних наук, доцентка Олена Лук’янихіна брала участь у роботі онлайн-школи «Міграційне Право ЄС», організованої кафедрою міжнародного, європейського права та порівняльного правознавства СумДУ(у рамках реалізації проєкту 101098859-EU4Migration-ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH-UA-IBA / ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH «Міграційна політика та право ЄС у контексті цілей сталого розвитку» напряму «Жан Моне» програми Еразмус+).

У межах 16 занять, згрупованих у 4 блоки, лектории висвітлили матеріал курсу.

Анатолій Гончаренко, канд. іст. наук, доцент, доцент кафедри іctopії СумДУ

Розповів про витоки Європейської міграції, європейську міграційну політику ХХ століття.

Ольга Швагер, канд. юрид. наук, ассистентка кафедри МЄППП СумДУ і висвітлила низку тем, що стосуються основ функціонування ЄС і його міграційної політики.

Владислава Завгородня, канд. юрид. наук, доцентка, завдувачка кафедри МЄППП СумДУ розповіла про історію створення і ослобливості фнкціонування Шенгенського простору.

Анна Славко канд. юрид. наук, доцентка, доцентка кафедри МЄППП зупинилась на питаннях, що стосуються прав людини в міграційних процесах.

Захід був спрямований на всіх зацікавлених у міграційній проблематиці осіб.

Дотичність наукових досліджень представниці Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ і викладання дисципліни «Міграційна політика ЄС» у студентів спеціальності Право стала слушною нагодою підвищити кваліфіацію.

За результатами участі у заході Олена Лук’янихіна отримала сертифікат.