14 червня 2024 р. в усьому світі відзначається День донора крові, офіційно оголошений на щорічній 58-й сесії Всесвітньої Асамблеї охорони здоров’я у 2005 році. Цей День надає особливу можливість віддати шану добровільним донорам крові у всьому світі, подякувати за даровану людям кров, та привернути увагу всього світу до одного з найважливіших напрямків діяльності загального доступу до безпечної крові.

З нагоди цієї події колектив Cумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ відзначено подякою Сумського обласного центру служби крові за популяризацію добровільного безоплатного донорства.

Здобувачі освіти традиційно долучаються до здачі крові на потреби Збройних Сил України та цивільних. Наша молодь бере активну участь у донорських акціях Центру служби крові нашого міста. Таким чином студенти, курсанти та слухачі допомагають військовослужбовцям, підтримують їх і висловлюють свою безмежну вдячність за можливість жити та навчатися.

Щиро дякуємо усім людям, які добровільно і безоплатно здають кров, необхідну для порятунку людського життя. Здача крові – це дорогоцінний дар, який рятує життя, а неодноразове донорство – ключ до забезпечення достатніх запасів безпечної крові.