Із розвитком технологій у сфері масової комунікації Україна і світ постають перед новими викликами. Одним із найскладніших і найпідступніших сьогодні є дезінформація. Кураторами Ганною Довгополовою та Юлією Самойловою була проведена кураторська година з елементами набуття практичних навичок протидії інформаційним фейкам на тему «Взаємодія правоохоронців та громадськості в інформаційній протидії фейкам та дезінформації в мережі Інтернет».

У виховній бесіді взяв участь старший інспектор з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам в Сумській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України майор поліції Артем Бухтіаров. Під час заходу здобувачі навчилися розрізняти типи дезинформації, ознайомилися з методами співпраці громадян та поліції щодо запобігання поширенню неправдивої інформації, основними онлайн-ресурсами перевірки достовірності повідомлень.

Особливої уваги набуло питання про шкоду фейків в умовах війни, коли введення в оману людей може заподіяти серйозної соціальної шкоди і нести загрозу життю. Тому, на думку майбутніх правоохоронців, спільна робота поліції та всіх громадян у протидії поширенню неправдивої інформації може бути досить ефективною.