Для студентів 2 курсу спеціальності Право була проведена кураторська година, присвячена трагічній події – найбільшій техногенній катастрофі ХХ століття. У вступному слові професор кафедри гуманітарних дисциплін, куратор груп СФ дср-22-1, СФдср-22-2 Надія Демиденко зазначила, що тридцять вісім років тому, а саме 26 квітня 1986 року, на Чорнобильській атомній станції спалахнув реактор, де знаходились майже 200 тон урану. Радіоактивні речовини вирвались назовні, отруюючи все навколо.

Отримана інформація відразу ж стала відомою керівництву Радянського Союзу. Але замість того, щоб поінформувати населення про смертельну небезпеку, була накладена заборона на витік інформації, організований контроль вихідної кореспонденції, обмежений вихід абонентів на міжнародні лінії зв’язку. І лише перед загрозою звернення до Міжнародного агентства атомної енергетики, радянська влада змушена була повідомити світ про вибух на Чорнобильській АЕС. А до того пересічні українці навіть не здогадувались про рівень радіації, влада навіть цинічно організувала в Києві велелюдну демонстрацію на 1-е травня.

У своєму виступі студентка 2-го курсу Валерія Кочура дала детальний аналіз причин та наслідків трагедії, зазначивши, що викид ізотопів на Чорнобильській АЕС був у 30 раз більшим, ніж під час зриву атомної бомби в Хіросімі.

Згадуючи Чорнобильську катастрофу, ми маємо вшанувати пам’ять тих, хто ціною власного життя боронив Україну і світ від радіаційного лиха.