З метою забезпечення практико-орієнтованої підготовки майбутніх правоохоронців в межах теми «Умови праці. Фактори трудової діяльності поліцейського» зі студентами спеціальності 262 Правоохоронна діяльність було проведено бінарне заняття з дисципліни «Безпека життєдіяльності та охорона праці» за участі інспектора взводу №1 роти ТОР УПП в Сумській області старшого лейтенанта поліції Євгенія Медзіновського. Ініціатор зустрічі завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС кандидат економічнох наук, доцент Олена Лук’янихіна.

Правоохоронець наголосив, що в умовах війни поліцейські повинні володіти специфічними знаннями і навичками, здатними забезпечити й ефективне виконання ними службових обов’язків, і збереження життя та здоров’я, коли спостерігається збільшення випадків асоціальної поведінки громадян і пов’язаних з цим злочинів, зберігання і використання зброї серед населення, міграції вибухонебезпечних речовин із зони бойових дій на інші території.

Євгеній Володимирович наголосив на необхідності знання і дотримання норм законодавства, нормативно-правових актів, наказів та інструкцій МВС, інших документів, які стосуються службової діяльності працівника поліції.

Важливими для підтримання працездатності і особистої безпеки поліцейського, особливо в умовах війни, є формування і дотримання навичок здорового способу життя, стресостійкості і витривалості, які досягаються тренуваннями, дотриманням режиму праці і відпочинку.

Настанови і поради практичного працівника супроводжувались яскравими прикладами, що сприятливо вплинуло на комунікацію із студентською аудиторією. Вдячні за можливість зазирнути за лаштунки професії поліцейського й отримати фахові поради.