Доцент кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Юлія Самойлова успішно завершила програму підвищення кваліфікації (участь у вебінарі) «Гендерна чутливість в освіті». Метою даного вебінару було ознайомлення з поняттям «ґендерна чутливість» для створення в освітньому закладі ґендерно чутливого освітнього простору, тобто простору без ґендерних стереотипів і дискримінацій, у якому люди здатні й готові виявляти, помічати, аналізувати та реагувати на все, пов’язане з ґендерною нерівністю та ґендерними стереотипами.

Під час вебінару всі учасники мали змогу ознайомитися з основними законодавчими актами, які регулюють питання ґендерної рівності, положень та сутності ґендерного підходу, сучасними тенденціями та проблемами ґендерного розвитку суспільства, формами і методами ґендерного виховання. Окрім того, всі учасники набули вміння розпізнавати ґендерні аспекти та проблеми в освітній сфері, а також дізналися як знаходити рішення для їх оптимального розв’язання.

Після завершення виконання програми підвищення кваліфікації кожен учасник отримав сертифікат обсягом 2 години / 0,1 кредит ЄКТС, що підтверджує отримання практичних та теоретичних знань із зазначеної проблеми.