Відбулося чергове засідання студентсько-курсантського наукового гуртка «VERITAS» кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС за темою «Практики дотримання академічної доброчесності в університетах України, Європи та Сполучених Штатах Америки». Академічна доброчесність є надзвичайно важливим елементом освітнього процесу. Міжнародний центр академічної доброчесності наголошує, що «коли суспільні освітні установи пронизані доброчесністю, вони допомагають у створенні міцнішої громадянської культури суспільства як цілого».

Під керівництвом доцента кафедри Юлії Самойлової здобувачами вищої освіти були підготовлені змістовні та цікаві доповіді. Так, Антоніна Ткач висвітлила у своїй доповіді основи академічної доброчесності у закладах вищої освіти України; Вікторія Ярова проаналізувала досвід університетів США щодо дотримання правил академічної доброчесності та порівняла його із вітчизняною системою освіти. Карина Дмитренко розкрила особливості впровадження та дотримання норм академічної доброчесності в різних європейських країнах (Великобританія, Німеччина, Угорщина, Австрія, Швеція, Польща тощо).

Підбиваючи підсумки, учасники засідання дійшли висновку, що дотримання правил та принципів академічної доброчесності є запорукою якісної вищої освіти. Вивчення та імплементація позитивного зарубіжного досвіду з даного питання сприятиме удосконаленню української системи вищої освіти та її успішній інтеграції в європейський освітній простір.