Відбулося чергове засідання студентсько-курсантського наукового гуртка «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації» кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС на тему «Актуальні питання гендерної рівності у сфері охорони праці в умовах воєнного стану».

Із вступним словом до присутніх звернулася керівник гуртка Світлана Петровська. Вона акцентувала увагу присутніх на актуальності теми засідання.

Студентка 4-го курсу спеціальності «Право» Аль Хататнех Месун виступила із доповіддю «Права жінок у трудовому законодавстві та гендерна рівність» (науковий керівник: канд. екон. наук Петровська С.А.). Доповідачка зупинилася на рівності прав жінок і чоловіків, на спеціальних гарантіях щодо праці жінок та міжнародному досвіді захисту прав жінок.

Студентка 3-го курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» Свирид Дарина виступила із доповіддю «Права жінок в Україні: історичний погляд» (науковий керівник: канд. екон. наук Петровська С.А.). Доповідачка проаналізувала етапи розвитку прав жінок в історії України і зупинилася на викликах та перспективах у забезпеченні прав жінок.

Актуальність питань, які обговорювалися на засіданні, викликала жваву дискусію між учасниками. В обговоренні брали активну участь всі присутні, маючи можливість висловити свою думку.