21 березня 2024 року з метою практичної спрямованості майбутніх юристів у рамках освітнього процесу відбулося бінарне заняття з дисципліни «Кримінальний процес» для здобувачів 3 курсу спеціальності 081 «Право», організоване викладачем кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Валерієм Матусом за участю начальника відділу аналітичної та судової статистики Сумського апеляційного суду Едуардом Іващенком з теми «Судовий розгляд кримінальних проваджень».

Метою такого заходу стало підвищення якості підготовки фахівців у галузі права, поглиблення набутих знань та їх закріплення під час практично-пізнавальної діяльності, створення простору для професійного спілкування студентів-правників із представниками судової гілки влади.

Студенти отримали змогу поспілкуватися з представником судової гілки влади Едуардом Іващенком про проблемні питання здійснення правосуддя під час воєнного стану, обговорити питання судового навантаження по розгляду кримінальних проваджень, розглянути особливості розгляду справ під час дії воєнного стану.

Більш цього, викладач кафедри юридичних дисциплін Валерій Матус, який раніше обіймав посаду судді Ковпаківського районного суду міста Суми, поділився зі студентами своїм досвідом підготовки і розгляду кримінальних проваджень як суддя місцевого суду, і як суддя суду апеляційної інстанції у відставці.

Щиро дякуємо представнику Сумського апеляційного суду Едуарду Іващенку за сприяння у практичному підвищенні якості підготовки майбутніх правників, а також допомогу та сприянню у проведенні бінарного заняття.

Сподіваємося на подальшу спільну співпрацю у підготовці висококваліфікованих юристів, цінні поради і настанови щодо вирішення складних ситуацій під час розгляду кримінальних проваджень!

Разом до перемоги! Слава Україні!