21 березня для студентів 1 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було організовано та проведено у рамках виховної роботи тематичний вечір, присвячений Всесвітньому дню поезії (модератор – провідний фахівець ВКЗ Ганна Мітітєл, куратори груп Олена Лук’янихіна та Людмила Парфентій).

Свято встановлено 1999 р. ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО і сприяє розвитку поезії, шануванню традиції поетичних читань, відновленню діалогу між поезією та іншими видами мистецтва. В Україні відзначається з 2004 року.

Студентка Софія Гусєва підготувала презентацію про історію розвитку української поезії та поділилася власними творчими доробками. Студентка Анастасія Попова представила надзвичайну презентацію про творчість легендарної української поетеси Ліни Костенко.

Учасники заходу говорили про велику силу поетичного слова та читали відомі твори українських поетів, творчість яких має велике значення для кожного українця. Свої улюблені вірші студентській аудиторії представили Ангеліна Чухлєб та Альона Шамрай. Лірику Ліни Костенко «Дзвенять у відрах крижані кружальця», «Несказане лишилось несказанним» продекламували Олена Анатоліївна та Людмила Анатоліївна.

«Поезія, є не лише мистецтвом, а й формою самовираження, яка дозволяє людям висловити свої думки, почуття та емоції», - підкреслила Ганна Іванівна, зачитавши вірш «Люблю поезію…Вона немов струмок».

Захід був змістовним та цікавим, і пройшов у піднесеній атмосфері високої духовності та справжнього натхнення.