Вивчення дисципліни «Логіка» є надзвичайно корисним для майбутніх юристів, адже знання принципів правильного міркування, вміння їх застосовувати на практиці та оперувати формами логічного мислення дозволяють зробити вірні висновки, аргументувати і довести власну точку зору.

З метою закріплення попередньо опанованого матеріалу з навчальної дисципліни «Логіка» доцентом кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС, кандидатом філософських наук Тетяною Пономаренко проведене бінарне заняття для здобувачів вищої освіти спеціальності 081 Право за участю тренера з медіаграмотності та інформаційної безпеки, доцента кафедри освітніх та інформаційних технологій СОІППО, кандидата педагогічних наук Оксани Подліняєвої.

За матеріалами Академії української преси та проєкту «Вивчай та розрізняй» (IREX) Оксаною Подліняєвою був проведений інтерактивний тренінг «Медіаграмотність під час війни: як вистояти в інформаційному потоці», в ході якого здобувачі вищої освіти визначили свій рівень споживання інформації, кількість часу, що витрачається на кожне джерело інформації – соціальні медіа, Інтернет, телебачення, радіо, друковані матеріали.

Увагу здобувачів активізували вправи «Квітка емоцій» та «Фактчекінг», що сприяли закріпленню знань про чуттєвий та раціональний виміри пізнання. Саме фактчекінг, або верифікація отриманої інформації, що є надзвичайно необхідним та корисним для фахівців юридичної галузі, будується на законах логічного мислення, вмінні виявити логічні помилки та недоречності, спростувати або підтвердити факти, чому і сприяє вивчення дисципліни «Логіка» в освітньому процесі.