Викладачі кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС разом зі здобувачами долучилися до ініціативи Національного агентства запобігання корупції та взяли участь в онлайн-квесті від Офісу доброчесності НАЗК та IFES Ukraine.

У межах курсів «Іноземна мова» та «Іноземна мова за професійним спрямуванням» Ганна Довгополова, Анна Решитько та Юлія Самойлова запропонували здобувачам англомовний варіант проходження квесту. Таким чином здобувачі мали можливість не лише повправлятися у знанні антикорупційного законодавства та пошуку корупційної складової в реальних життєвих ситуаціях, а й активно застосувати іншомовну лексику та юридичну термінологію у невимушеній інтерактивній формі.

Доцентом Тетяною Пономаренко даний квест було презентовано здобувачам у межах вивчення навчальної дисципліни «Логіка», під час якого у вирішенні проблем (корупція, конфлікт інтересів, подарунки тощо) вчилися застосовувати закони правильного міркування, логічні принципи побудови умовиводів, робити правильний вибір.

Наші здобувачі достойно справилися із запропонованими ситуаціями і навіть покращили віртуальний рейтинг нашого регіону в боротьбі з корупцією, а значить здатні це зробити і в реальному житті.