У межах діяльності Центру академічного письма Сумської філії ХНУВС здобувачі вищої освіти стали учасниками циклу семінарів та тренінгів із написання есе для програми Fulbright Graduate Student Program, а також відкритої інтерактивної лекції-презентації, організованих представництвом Інституту міжнародної освіти та Програми імені Фулбрайта в Україні, які проходили 06 та 11 березня 2024 року у онлайн-форматі.

До наукового заходу також долучилися завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Валентина Василенко, доценти Юлія Самойлова та Марина Василенко. Спікер зустрічей – запрошений викладач англійської мови Національного університету «Львівська політехніка», волонтер Корпусу миру США в Україні Ґленн Р. Андерсон, який презентував свої рекомендації щодо написання навчального/дослідницького есе (study/research objective essay) та правильного підбору ефективного зразка академічного письма (writing sample).

Основний фокус взаємодії зі здобувачами був зосереджений на різних формах академічного письма, які є важливою навичкою для кожного, хто займається наукою. Було розкрито основні типи письмових завдань, із якими здобувачі можуть зіткнутися в академічному середовищі.

Досягнення досконалості в академічному письмі має вирішальне значення для будь-кого, хто бере участь у науковій кар’єрі. Спікер майстер-класів охарактеризував ключові елементи, які представляють сильний академічний текст - від ясності, чіткості викладу до пошуку джерел, а також запропонував розуміння того, чого слід уникати і які інструменти можуть найбільше спростити цей процес.

Насамкінець, науковці Сумської філії в обговоренні підкреслили, що маючи такі знання та наукові інструменти, здобувачі вищої освіти будуть ефективніше та впевненіше долати академічні завдання.