У межах освітнього процесу з дисципліни «Українська мова професійного спрямування» відбулося бінарне заняття для здобувачів 1 курсу спеціальності Право Сумської філії ХНУВС за участі працівника сектору кримінального аналізу відділу кримінальної поліції Сумського РУП лейтенанта поліції Ігоря Градуна на тему «Оформлення нормативно-правових актів. Вимоги до тексту документа».
 
Опрацьовували технічні вимоги до оформлення документів, вчилися розпізнавати реквізити та виявляти помилки у виконанні юридичних документів, передусім системи МВС України. Також розглянули питання функціонування ділової української мови як засобу комунікації державних службовців, зокрема вживання та відмінювання власних імен, творення та використання фемінітивів, уникання калькованих та суржикових конструкцій. 
 
Окрему увагу було приділено технічним аспектам роботи працівників сектору кримінального аналізу відділу кримінальної поліції з каналами інформації, а також методологією збору і обробки даних, отриманих із відкритих та закритих джерел.
 
Завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Валентина Василенко ще раз підкреслила важливість своєчасного опанування орфографічними, лексико-стилістичними, морфологічними нормами української мови, удосконаленні комунікативних навичок, необхідних для успішного виконання службових обов’язків у майбутньому.