Науково-педагогічний колектив, куратори, співробітники та здобувачі вищої освіти Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ відвідали Національний театр імені Михайла Щепкіна, де доторкнулися до високого мистецтва переглянувши прем’єрну виставу - перформанс «Сон. В підсвідомості бунтівника» за твором Великого Кобзаря.

Драматургію літературного твору глядачі мали можливість побачити у сучасній постановці, в якій усі ключові події життя Кобзаря кружляють навколо нього, немов на каруселі «Летим. Дивлюся, аж світає, край неба палає…».

У театралізованому дійстві було використано цікаве технічне рішення, художнє оформлення, декорації, потужну хореографію, унікальні сценічні костюми, музичний супровід від народних до сучасних пісень, поезію тощо.

Крізь призму часу актори відтворили етапи діяльності поета у діалогах минулого і теперішнього, адже слова славетного Кобзаря і сьогодні звучать пророче. Оригінальна режисерська інтерпретація продемонструвала потужну значимість нації, її велетів духу, її нездоланність.

Завершилася вистава шквалом гучних оплесків і вигуком «Слава Україні».

На згадку зробили фотографії.