Участь у міжнародних програмах підвищення кваліфікації (стажування) - це безцінний досвід, можливості для розширення свої наукових зв’язків та вивчення кращих зарубіжних практик задля вдосконалення своєї професійної майстерності. Доцент кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Юлія Самойлова успішно пройшла Міжнародну програму підвищення кваліфікації керівників закладів освіти і науки, а також педагогічних та науково-педагогічних працівників "Разом із Нобелівськими Лауреатами: Цінності, Досвід, Знання, Компетентності і Технології для Формування Успішної Особистості та Трансформації Оточуючого Світу”. Розробник: International Historical Biographical Institute (Dubai – New York – Rome – Burgas – Jerusalem – Beijing). Програма спрямована на професійний розвиток науково-педагогічних та педагогічних працівників, а також керівників закладів освіти, науково-методичних установ та їх заступників, відповідно до міжнародних стандартів і державної політики у галузі освіти і науки та забезпечення якості освіти, формування у здобувачів освіти спільних для ключових компетентностей вмінь, визначених частиною першою статті 12 Закону України "Про освіту"; навчити їх удосконалюватися самим, змінювати оточуючий світ та будувати успішне майбутнє в Україні, перетворюючи її в могутню, процвітаючу країну.

Дана входить до Міжнародних Програм FP&NL, участь у яких сприяє підвищенню міжнародних рейтингів університету та повноцінному входженню закладу освіти до європейського освітнього простору.

В результаті успішного оволодіння матеріалом програми був отриманий сертифікат обсягом 180 годин/6 кредитів Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи (ECTS), з них 15 годин інклюзивної освіти/0,5 кредиту ECTS.