У рамках виконання Плану заходів Харківського національного університету внутрішніх справ до Дня Державного Герба України, який відзначається щороку 19 лютого, завідувачкою кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Оленою Лук’янихіною та доцентками кафедри Людмилою Парфентій і Світланою Петровською було проведено спільну кураторську годину для студентів першого курсу спеціальностей «Право» та «Правоохоронна діяльність».

Людмила Парфентій розповіла про історію походження тризуба, його становлення як державного символу – малого герба України, перспективи затвердження Великого Державного Герба України. Також було наголошено, що в Україні існує юридична відповідальність, котра встановлена за наругу над державними символами.

На думку присутніх пізнання національно-державних та історико-культурних ідей українського народу, втілених у державних символах, є ознакою усвідомлення громадянами України власної ідентичності і боротьби за право бути самими собою на власній території і у незалежній державі.

Студенти і куратори груп обмінялися емоційними рефлексіями, як повага і шанобливе ставлення до державних символів, котрі саме під час війни набули особливих сенсів і у військових, і у цивільного населення.