08 лютого для курсантів – першокурсників Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було організовано та проведено тренінг на тему «Ненасильницьке спілкування» за участі Громадської організації «Ліга сучасних жінок».

Комунікаційна менеджерка Вікторія Гриценко ознайомила з діяльністю Громадської організації, яка діє на Сумщині для захисту та підтримки прав жінок і дітей, реалізовує цікаві просвітницькі проекти, протидіє домашньому насильству тощо.

Тренерка, психологиня Аліна Гніденко розповіла курсантам про емоції та про те, як вони впливають на наше життя і як важливо розуміти свої та інших емоції. Адже, часто конфлікти виникають через непорозуміння, а мова ненасильницького спілкування – це мистецтво розуміти, що тобі потрібно й чого ти хочеш від іншої людини, та висловити свої потреби в безпечній для неї формі.

У процесі тренінгу курсанти навчалися висловлювати свої емоції та думки без агресії, розвивати творче та конструктивне мислення для пошуку альтернативних варіантів. Тренінг завершився грою для розуміння того, які бар’єри нам заважають спілкуватися. Курсанти, об’єднавшись в команди та отримавши завдання з певними обмеженнями, мали дійти спільного результату. Одна команда без слів спробувала зробити найвищу вежу, а друга за допомогою жестів - не впустити стакан із водою. Обидві команди досягли головної мети.

Захід пройшов цікаво, змістовно і дуже динамічно. Хлопці та дівчата отримали позитивний заряд енергії та корисні поради.