Команда здобувачів вищої освіти Сумської філії ХНУВС долучилася до дводенного форуму "Про молодь. Побач, спробуй та скажи своє слово!", що реалізовувався громадською організацією "Центр Євроініціатив" у локальному партнерстві з МЦ "Романтика" та ВІ «Активна Громада» від ВГО «Інститут «Республіка» у межах проєкту "Peace Fellowship" за підтримки Німецької національної агенції програми Еразмус + Європейського Союзу.

Учасники форуму, а це 70 молодих людей з міста Суми та Сумської області, відкривали для себе світ громадської участі, обговорювали ідеї та поглиблювали знання, дізнавалися про ініціативи, які представляли заклади вищої освіти та молодіжні організації.

На форумі Сумську філію презентували Аліна Шевченко, курсантка 2 курсу, заступник голови Студентсько-курсантського парламенту та Віталій Політов, курсант 1 курсу. Вони розповіли учасникам про самоуправління, яке функціонує в нашому закладі вищої освіти, про умови вступу та освітній процес.

У рамках форуму наша команда взяла участь у цікавих майстер-класах від тренерів громадських організацій; в Open Space, де молоді люди ділилися думками, ідеями, обговорювали різні потреби та вирішували проблеми.

Зустріч пройшла ефективно, цікаво та пізнавально. Молодь мала можливість надихнутися та зрозуміти, що всюди є перспективи та можливості, а головне - це вміти ними користуватися!