В межах профорієнтаційної роботи, неодноразово поєднуючи профорієнтаційну діяльність з інформаційно-просвітницькою, 06 лютого 2024 року відбулася зустріч доцентки кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Тетяни Пономаренко зі здобувачами загальної середньої освіти КУ Сумська ЗОШ № 20 м. Суми.

Питання, які були винесені на обговорення зі здобувачами освіти, стосувалися сутності та значення поняття «гендер» у сучасному інформаційному суспільстві на шляху до сталого розвитку, а, отже, й до визнання рівності прав та свобод громадян.

Акцентуючи увагу на гендерно-чутливому підході у навчанні, роботі, будь-яких видах діяльності, учасники заходу розглянули питання гендерно-чутливої комунікації та принципи її формування в сучасних умовах.

В ході інформаційно-просвітницького заходу здобувачі освіти переглянули відеоконтент про гендерні стереотипи й упередження, необхідність досягнення гендерної рівності, поваги до оточуючих та недопущення гендерно-зумовленого насилля.

Знання, здобуті під час заходу, сприятимуть розширенню обізнаності молоді із зазначених питань, гендерному вихованню та формуванню молодого покоління на ідеях поваги, рівності та самоусвідомлення.