29 січня 2024 року в Україні відзначається 106-та річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму, самопожертви та незламності молодого покоління в боротьбі за державність та незалежність.

У рамках кураторської години старший викладач кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Андрій Сядристий разом із провідною фахівчинею відділення кадрового забезпечення Ганною Мітітєл провели для курсантів 1 курсу патріотичний захід «Немеркнучі Крути».

З доповідями та презентаціями щодо історії битви під Крутами виступили курсанти 1 курсу Артюх Ангеліна та Середа Євгенія. Було наголошено, що 106 років тому, у 1918 році, біля станції Крути відбувся бій, в якому полягли українські юнаки – військові курсанти, студенти та гімназисти. Вони пішли на вірну смерть, віддаючи свої життя за свободу та незалежність рідної землі.

Також курсантська молодь мала можливість переглянути відеофільм «Бій під Крутами» та обговорити його, висловивши свої думки та почуття про цей подвиг. А курсант Поліщук Костянтин, уродженець Чернігівщини поділився спогадами про свій історичний край, в якому особливе місце займає, звичайно, героїчний бій під Крутами. Згадав свого вчителя історії, який розповідав про передумови, перебіг і наслідки бою.

Бій під Крутами – це боротьба за незалежність України, за право бути державою. Але, на жаль, історія знову повторюється – і сьогодні ми відстоюємо свою державність і незалежність в боротьбі з російським агресором.

Бій під Крутами є потужним історичним уроком, про який варто пам’ятати теперішньому поколінню українців.