Бій під Крутами – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українського державотворення, яка стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність.  

З нагоди  Дня вшанування пам’яті Героїв Крут для здобувачів вищої освіти першого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ за спеціальністю «Право»  та  «Правоохоронна діяльність» була проведена  виховна година на тему: «Крути: подвиг юних  Героїв назавжди в наших серцях» з метою формування  почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого.

Студенти  переглянули презентацію, присвячену далеким подіям на невеликій станції Крути 29 січня 1918 року, продекламували віршовані рядки про юних Героїв Крут, а також подивилися  та обговорили документальний відеоролик «Бій під Крутами».

Студентська молодь  провела історичні паралелі між подіями, які були 106 років тому і реаліями сьогодення, коли Україна знову змушена виборювати та захищати свою незалежність.

Ми не маємо права викреслити з  пам’яті  великий та безсмертний подвиг юних студентів, які захищали українську державність, віддавши найцінніше – своє життя.   Цінні уроки мужності, відваги та патріотизму від Героїв Крут  назавжди будуть жити в серцях майбутніх поколінь, а 29 січня стане Днем слави української молоді.

Ми  будемо гідними прикладу Героїв Крут - вчитися бути мужніми, відважними, і  завжди готовими захищати свою Батьківщину.