Здобувачі вищої освіти Сумської філії ХНУВС Вікторія Ярова та Андрій Левченко спільно із доценткою кафедри гуманітарних дисциплін Тетяною Пономаренко в межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» до Дня прав людини провели захід для учнів Сумської ЗОШ № 20 м. Суми. Темою проведення заходу було обрано проблему, яка набирає обертів в сучасному світі, а саме «Кібербулінг. Знаю. Захищаю».

На початку заходу учням було представлено інформаційну довідку про Всеукраїнську акцію «16 днів проти насильства», яка проводиться щорічно з 25 листопада по 10 грудня.

В ході бесіди основну увагу було звернено на кібербулінг, який набуває активного поширення та порушує багато прав користувачів месенджерів, соціальних мереж, ігрових платформ тощо. Учням було надано інформацію про особливості, різновиди та наслідки кібербулінгу, а також контакти, за якими можна звернутися у разі виявлення кібербулінгу.

Завершився захід спільним переглядом мультфільму «10 друзів кібербулінгу», що був створений на основі пошукових запитів підлітків й аналізу найбільш розповсюджених форм маніпуляцій, якими користуються злочинці, щоб спіймати їх у свої тенета. У формі навігатора віртуального світу показано, які фальшиві «друзі» можуть зустрітися, як розпізнати небезпеку та позбутися негативного впливу.

Наприкінці зустрічі Тетяна Пономаренко поділилася зі здобувачами освіти корисними ресурсами, зокрема, посиланнями на відеоресурси ЮНІСЕФ про права дітей, булінг та кібербулінг.